Select Page

Trilstamper

Een trilstamper is een mechanisch apparaat dat bestaat uit een zware staaf met een einde met een opgerolde veer. Wanneer de staaf wordt neergedrukt en het einde op de grond wordt geplaatst, trilt de staaf en zendt het zware impulswoog uit in de ondergrond. De trilgolf geeft de ondergrond steeds meer energie en kracht. Elke […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een trilstamper is een mechanisch apparaat dat bestaat uit een zware staaf met een einde met een opgerolde veer. Wanneer de staaf wordt neergedrukt en het einde op de grond wordt geplaatst, trilt de staaf en zendt het zware impulswoog uit in de ondergrond. De trilgolf geeft de ondergrond steeds meer energie en kracht. Elke trilling verrijkt de bodemstructuur, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de gronddeeltjes. Dit wordt meestal gebruikt om grond compact te maken, structurele en geotechnische eigenschappen te verbeteren, blokkades te verwijderen en drainage te verbeteren. Een ander voordeel van de trilstamper is dat het egale paden kan maken om verkeer over te laten, zonder er een hoop grond voor te moeten verplaatsen. De trilstamper wordt dus veel gebruikt door bedrijven die grote volumekrachten nodig hebben voor verschillende bouw- en infrastructurele projecten.

Hoe werkt een trilstamper?

Een trilstamper werkt door een zware staaf met een einde met een opgerolde veer op de ondergrond te drukken. Wanneer de staaf wordt neergedrukt, veroorzaakt de trilgolf die wordt uitgezonden onder de ondergrond een zware pulsgolf die de gronddeeltjes met elkaar verbindt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de gronddeeltjes en wordt de gronddichtere, steviger en draagt het uiteindelijk bij aan het verbeteren van geotechnische eigenschappen, zoals compaction en drainage.

Kun je een trilstamper huren?

Ja, er zijn veel bedrijven die trilstampers verhuren. Vaak zijn ze voorzien van een gebruiksvriendelijke besturing voor eenvoudig transport en gebruik en kunnen ze worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het bouwen van verharde paden, het vermijden van blokkades in de grond en het verbeteren van geotechnische eigenschappen.

Hoe werkt een trilstamper huren?

Om een trilstamper te huren, moet je contact opnemen met een bedrijf dat trilstampers verhuurt. Ze zullen je dan voorzien van alle informatie die je nodig hebt, zoals de kosten, de duur van de huurperiode, eventueel toebehoren en informatie over de controle van het apparaat. Als je eenmaal hebt besloten om te huren, kunnen ze er ook voor zorgen dat het apparaat op je locatie wordt bezorgd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een trilstamper?

Voordelen van een trilstamper:
• Kan een consistente paden maken om verkeer te laten passeren zonder veel grond te verplaatsen
• Vermijdt het gebruik van explosieven om verharde paden te maken
• Aanzienlijk minder tijdrovend dan het gebruik van traditionele technieken
• Verbetert geotechnische eigenschappen van bodems
• Minder lawaai dan andere technieken

Nadelen van een trilstamper:
• Kostbaar, vooral als je het per keer huurt
• Beperkte toepassing bij bepaalde bodemtypes
• Niet geschikt voor serieuze bedden of bepaalde geologische structuren

Hoe veel kost een trilstamper huren?

De kosten voor het huren van een trilstamper kunnen variëren, afhankelijk van de bijbehorende kosten zoals verzending en het bedrijf dat de trilstamper verhuurt. De meeste bedrijven die trilstampers verhuren, bieden dagtarieven aan, vanaf zo laag als $200 per dag.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken