Select Page

Straalinstallatie

Een straalinstallatie is een type procesinstallatie dat wordt gebruikt voor het optimaliseren van de convectieprocessen. Het wordt gebruikt om de temperaturen, chemische samenstellingen en saatgehalten in het proces consistent te houden. Straalinstallaties bestaan uit radiatoren die warmte uitstralen in alle luchtstroomsrichtingen. De warmte wordt opgevangen door lucht of gas, beïnvloedt zo hun temperatuur, chemische samenstelling […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een straalinstallatie is een type procesinstallatie dat wordt gebruikt voor het optimaliseren van de convectieprocessen. Het wordt gebruikt om de temperaturen, chemische samenstellingen en saatgehalten in het proces consistent te houden. Straalinstallaties bestaan uit radiatoren die warmte uitstralen in alle luchtstroomsrichtingen. De warmte wordt opgevangen door lucht of gas, beïnvloedt zo hun temperatuur, chemische samenstelling en zoutgehalte. Het resultaat is een homogeen mengsel met een constante temperatuur en een uniforme chemische samenstelling. Straalinstallaties worden veel gebruikt in vele industrieën zoals metaalverwerking, food processing en farmaceutische productie. Ze zijn ook populair geworden in niet-industriële toepassingen, zoals bijvoorbeeld luchtverwarming in gebouwen of als onderdeel van de koelinstallatie in auto’s.

Hoe werkt een straalinstallatie?

Een straalinstallatie werkt door het verspreiden van warmte middels metalen radiatoren. De metalen radiatoren worden bevestigd aan metalen buizen waarmee de warme radiator wordt verbonden met een warmtewisselaar. De warmtewisselaar bevindt zich meestal in een centrale warmtebron, zoals een ketel of verhitter. De warmtebron stuurt warmte naar de metalen buizen en de radiatoren stralen de warmte af aan de lucht die erboven stroomt. Dit creëert een homogeen mengsel van lucht dat hetzelfde niveau van warmte, chemische samenstelling en zoutgehalte heeft.

Kun je een straalinstallatie huren?

Ja, sommige bedrijven bieden straalinstallaties aan op basis van een verhuurconstructie. Deze verhuurconstructie is vaak kostenefficiënt voor kleine installaties die tijdelijk nodig zijn, zoals in bepaalde seizoenen. De aanbieder zal de installatie leveren, installeren en onderhouden, waardoor een verhuurconstructie een flexibele, tijd- en kostenefficiënte optie is om te gebruiken.

Hoe werkt een straalinstallatie huren?

De verhuurconstructie voor de straalinstallatie begint met het maken van een offerte aan de klant. Nadat de klant de offerte heeft goedgekeurd, kan de aanbieder beginnen met het leveren en installeren van de straalinstallatie. De levertijd varieert afhankelijk van de aanbieder en het type straalinstallatie dat nodig is. Nadat de installatie is geïnstalleerd, is de klant verantwoordelijk voor het onderhoud van de installatie. De klant betaalt eenmaal een verhuurprijs, wat de kosten dekt voor het leveren, installeren en onderhouden van de straalinstallatie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een straalinstallatie?

Voordelen:
– Straalinstallaties hebben een hoge thermische efficiëntie.
– Ze zijn kostenefficiënt omdat ze weinig energieverbruik kennen.
– Ze verhogen de productiviteit door de homogene mengsels die worden gecreëerd.
– Ze hebben geen bewegende onderdelen en dus weinig onderhoud nodig.

Nadelen:
– Ze vereisen een hoge warmtebron en kunnen dus aanzienlijke energiekosten met zich meebrengen.
– Ze kunnen bij gebruik in een drukke omgeving een lawaai veroorzaken.
– Het instellen en afstellen van de installatie is tijdrovend en moeilijk.

Hoe veel kost een straalinstallatie huren?

De prijs voor het huren van een straalinstallatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type straalinstallatie, de levertijd en de omvang van het project. De prijs kan variëren van enkele honderden euro’s tot meerdere duizenden euro’s.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken