Select Page

Sloophamer

Een sloophamer is een stevig, sterk handgereedschap dat wordt gebruikt om bestaande structuren of objecten te verwijderen door ze te vergruizen of te vernietigen. Het is een duw- en sloophamervariant met een lange steel om de grip te verbeteren die vaak wordt gebruikt om beton en andere materialen te demonteren. De sloophamer is ook extreem […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een sloophamer is een stevig, sterk handgereedschap dat wordt gebruikt om bestaande structuren of objecten te verwijderen door ze te vergruizen of te vernietigen. Het is een duw- en sloophamervariant met een lange steel om de grip te verbeteren die vaak wordt gebruikt om beton en andere materialen te demonteren. De sloophamer is ook extreem handig bij het afbreken van schoorstenen, muren of andere constructies. Het is beschikbaar in verschillende gewichtsklassen en met verschillende maten koppen, afhankelijk van het type klus waarvoor het wordt gebruikt. Sommige sloophamers hebben absorptiehandgrepen om schokken te verminderen en het gebruik ervan comfortabeler te maken, afhankelijk van de intensiteit van de klus.

Hoe werkt een sloophamer?

Een sloophamer werkt door een krachtige slag naar beneden te geven op het object waarop je de sloophamer gebruikt. De kracht van de slag komt van het hoge gewicht van de kop, dat meestal van metaal of staal is gemaakt. De slag veroorzaakt een schok die het object vergruizelt of vernietigt. Sommige sloophamers hebben ook een “duwinrichting” waarmee je een hefboomwerking kunt creëren door het gereedschap heen en weer te bewegen. Door de combinatie van de kracht van de slag en de hefboomkracht kunnen de gebruikers de meeste materialen effectief brokkelen.

Kun je een sloophamer huren?

Ja, sloophamers zijn over het algemeen verkrijgbaar bij gereedschapshuurzaken, waar je ze kunt huren voor hoogwaardige klussen. In sommige gevallen kun je ook een sloophamer huren bij grote bouwmarktketens, waar je meestal een selectie hebt uit verschillende gereedschapshamers.

Hoe werkt een sloophamer huren?

Het huren van een sloophamer is eenvoudig. De meeste ketens geven je de sloophamer met inbegrip van alle benodigde gereedschappen en accessoires mee. Vaak moet je een huurbedrag en een borgsom betalen, maar dit is meestal terugbetaalbaar als je het gereedschap na gebruik op tijd weer terugbrengt. In sommige gevallen kun je ook een contract huren voor een bepaalde periode, meestal 1 maand of langer, die het huren van de sloophamer een stuk goedkoper maakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een sloophamer?

Voordelen:
– Heeft veel kracht om beton en andere materialen te demonteren
– Snelle manier om gebouwen of constructies te demonteren
– Handige grip om schokken te verminderen
– Verschillende gewichtsklassen en maten beschikbaar

Nadelen:
– Er is een grote kans op schade aan het object dat je aan het slopen bent
– Sloophamers maken veel herrie bij gebruik
– De sloopwerkzaamheden kunnen duur zijn als je de gereedschappen moet huren of kopen
– Er is kans op letselschade doordat het gewicht van de sloophamer veel kracht vereist om de slagen en duwjes uit te voeren.

Hoe veel kost een sloophamer huren?

De prijs die je betaalt voor een sloophamerverhuur is afhankelijk van de locatie waar je het gereedschap huurt, het type sloophamer, de lengte van de verhuur en de borg die je moet betalen. Gemiddeld kost het huren van een sloophamer ongeveer 15-20 dollar per dag, plus de borg. Sommige bedrijven bieden ook langere verhuurperiodes aan tegen lagere tarieven, dus het is een goed idee om hiernaar te zoeken om te zien wat het beste bij je werkmethode past.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken