Select Page

Slagschroefmachine

Een slagschroefmachine is een elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om iets vast te draaien of te verwijderen, zoals een machine- of meubelschroef of een veiligheidsschroef. Het gereedschap is gebouwd met een roterende kop, die op of tegen een component of schroef wordt gedrukt om het aan te draaien. De roterende kop kan verschillende bewegingen hebben, […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een slagschroefmachine is een elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om iets vast te draaien of te verwijderen, zoals een machine- of meubelschroef of een veiligheidsschroef. Het gereedschap is gebouwd met een roterende kop, die op of tegen een component of schroef wordt gedrukt om het aan te draaien. De roterende kop kan verschillende bewegingen hebben, waaronder voor- en achterwaarts, links- en rechtsom, en zijkant om zijden. Sommige slagschroefmachines hebben ook een aan / uit-schakelaar. Slagschroefmachines worden meestal gebruikt door elektriciens, doe-het-zelvers, reparateurs en meubelmakers. Het is ook een veelgebruikt gereedschap in de productie, waar het wordt gebruikt om componenten stevig vast te draaien of te verwijderen. De verschillende maten van het gereedschap maken het geschikt voor twee-handige bediening en kan in verschillende snelheden roteren met behulp van een variabele snelheidsregeling, wat de taille van de schroef of het component dat door het gereedschap wordt gedreven kan aanpassen.

Hoe werkt een slagschroefmachine?

Een slagschroefmachine werkt door het draaien van een schacht aan de achterkant, die wordt gevoed door een luchtcompressor of elektrische motor. De schacht kan linksom of rechtsom draaien, afhankelijk van de instelling. Aan de voorzijde van de slagschroefmachine bevindt zich de kop met de schroefdraad, die zich tegen een object kan drukken om het vast te draaien. Soms wordt een variabele snelheid gebruikt om het toerental te veranderen. Er zijn verschillende soorten slagschroefmachines die variëren in helderheid en nauwkeurigheid om aan de verschillende behoeften van de gebruiker te voldoen.

Kun je een slagschroefmachine huren?

Ja, in veel gereedschaps- en bouwbedrijven zijn slagschroefmachines te huur. Ook kunt u een slagschroefmachine huren bij uw lokale verhuurbedrijf of in veel gespecialiseerde speciaalzaken.

Hoe werkt een slagschroefmachine huren?

Meestal kunt u een slagschroefmachine huren door een overeenkomst te tekenen met de verhuurder. U kunt betalen in contanten of met een kaart, afhankelijk van wat het verhuurbedrijf aanbiedt. Vaak moet u ook een identiteitsbewijs tonen, zoals een rijbewijs of paspoort. Zodra de betaling en de overeenkomst zijn afgerond, kunt u de gereedschapskoffer ophalen en de slagschroefmachine gebruiken voor de beoogde klus. Veel verhuurbedrijven vragen een borgsom bij het huren van het gereedschap om ervoor te zorgen dat het bij het inleveren in goede staat wordt teruggegeven.

Wat zijn de voor- en nadelen van een slagschroefmachine?

De voordelen van een slagschroefmachine zijn dat het stevig draait, waardoor het een uitstekende keuze is voor het vastdraaien van kleine componenten of schroeven. Het is ook sterk genoeg om zware schroeven en componenten vast te draaien. Een nadeel van de slagschroefmachine is dat het meer kracht vereist dan een normale schroevendraaier, waardoor het op sommige materialen boorwerken kan veroorzaken. Daarnaast is het gereedschap duurder dan een normale schroevendraaier en heeft het meer onderhoud nodig.

Hoe veel kost een slagschroefmachine huren?

Het tarief van een slagschroefmachine verschilt sterk, afhankelijk van het verhuurbedrijf en de lengte van de huurperiode. In de regel kost een slagschroefmachine huren meestal tussen de 40 en 80 euro per dag.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken