Select Page

Schoorsteensteiger

Een schoorsteensteiger is een speciaal ontworpen mechanisme dat wordt gebruikt om bij hoge schoorstenen te komen voor reparatie- en reinigingswerken. Het is gemaakt van aluminium of staal en is voorzien van een platform waarop één of meerdere personen staan om de schoorsteen te reinigen, zoals het verwijderen van slakken en roet, of om reparaties uit […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een schoorsteensteiger is een speciaal ontworpen mechanisme dat wordt gebruikt om bij hoge schoorstenen te komen voor reparatie- en reinigingswerken. Het is gemaakt van aluminium of staal en is voorzien van een platform waarop één of meerdere personen staan om de schoorsteen te reinigen, zoals het verwijderen van slakken en roet, of om reparaties uit te voeren. Het platform kan ook gebruikt worden om het onderzoeken of inspecteren van schoorstenen, samen met het verwijderen of reinigen van luchtkanalen. De schoorsteensteiger wordt meestal geleverd met een ladder en een post of balk waaraan schijven, roosters, of een lift kunnen worden bevestigd voor het berijden van de schoorsteen. Er zijn ook speciale touwen beschikbaar die de reinigingswerkzaamheden bezorgvaster maken.

Hoe werkt een schoorsteensteiger?

Een schoorsteensteiger bestaat uit een stelling met meerdere lagen of in zichzelf schuivende delen, waarmee de werker veilig en op hoogte kan werken. Het heeft een statief waarop het platform of de lift wordt gemonteerd en meestal wordt de schoorsteensteiger bovengehalen met behulp van een ladder. De ladder wordt vervolgens verbonden met het platform of de lift door middel van een touw, waardoor het mogelijk is om bij de schoorsteen te komen. Daarnaast heeft de schoorsteensteiger bescherming rondom het platform om te voorkomen dat iemand valt of wordt geraakt door het werkgereedschap.

Kun je een schoorsteensteiger huren?

Ja, je kunt een schoorsteensteiger huren bij diverse bedrijven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare leverancier kiest die je een veilige en betrouwbare schoorsteensteiger levert. Je moet er ook op letten of de verhuurder de juiste gereedschappen en veiligheidsuitrustingen verstrekt.

Hoe werkt een schoorsteensteiger huren?

Het huren van een schoorsteensteiger is redelijk eenvoudig. Belangrijk is dat je eerst de grootte en de minimale hoogte van de schoorsteen bepaalt, zodat je zeker weet dat de gehuurde steiger aan jouw eisen voldoet. Vervolgens kun je contact opnemen met een verhuurder of bedrijf dat schoorsteensteigers verhuurt. Je kunt de datum selecteren waarop je de steiger wil huren en je moet vaak ook een borgsom betalen. Als de steiger is geleverd, kunnen de monteurs de schoorsteensteiger beginnen op te stellen volgens de instructies.

Wat zijn de voor- en nadelen van een schoorsteensteiger?

De voordelen van een schoorsteensteiger zijn onder meer dat het een veilige manier is om hoogte te bereiken, en dat het platform een brede werkruimte biedt. Ook is het een tijd- en kostenefficiënte oplossing voor reparaties en reinigingswerkzaamheden. De nadelen van een schoorsteensteiger zijn de hoge kosten van de verhuur, de noodzaak voor professionele training om het te gebruiken en de noodzaak voor grote, stevige schoorsteensteigers om grote schoorstenen mee te bereiken.

Hoe veel kost een schoorsteensteiger huren?

De exacte kosten voor het huren van een schoorsteensteiger zijn afhankelijk van de verhuurder en de gehuurde schoorsteensteiger. De kosten kunnen variëren van tientallen tot honderden euro’s of meer, plus kilometer of bezorgkosten. Controleer dus goed wat het huurtarief en de extra kosten zijn voordat je een schoorsteensteiger huurt.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken