Select Page

Opslagruimte Capelle Aan De Ijssel Huren

Een opslagruimte in Capelle aan de IJssel huren is een goede optie als je extra ruimte nodig hebt voor je spullen. In dit artikel leggen we uit wat een opslagruimte in Capelle aan de IJssel is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn, hoe je […]

Beste deals

★★★★

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

17,00

Vanaf prijs per week

R

Alle verhuurbedrijven bij elkaar

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste prijzen

★★★★:

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

8,6/10

Een opslagruimte in Capelle aan de IJssel huren is een goede optie als je extra ruimte nodig hebt voor je spullen. In dit artikel leggen we uit wat een opslagruimte in Capelle aan de IJssel is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn, hoe je een opslagruimte kunt huren en wat de meest gestelde vragen zijn.

Wat is een opslagruimte in Capelle aan de IJssel?

Een opslagruimte in Capelle aan de IJssel is een afgesloten en beveiligde ruimte die je kunt huren om je spullen tijdelijk of permanent op te slaan. Een opslagruimte kan verschillende afmetingen hebben, van een kleine box tot een grote garage. Je kunt zelf kiezen hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe lang je wilt huren. Je hebt altijd toegang tot je opslagruimte met een persoonlijke code of sleutel.

Wat zijn de voordelen van opslagruimte Capelle aan de IJssel huren?

Opslagruimte Capelle aan de IJssel huren heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Je creëert meer ruimte in je huis, kantoor of winkel door spullen die je niet vaak gebruikt of die seizoensgebonden zijn op te slaan in een opslagruimte.
 • Je beschermt je spullen tegen beschadiging, diefstal, vocht, schimmel of ongedierte door ze op te slaan in een droge, schone en veilige opslagruimte.
 • Je bespaart geld door alleen te betalen voor de ruimte die je nodig hebt en de periode dat je huurt. Je kunt ook profiteren van kortingen of acties als je voor langere tijd huurt of vooruit betaalt.
 • Je hebt flexibiliteit om je opslagruimte aan te passen aan je behoeften. Je kunt makkelijk van formaat wisselen, verlengen, opzeggen of tijdelijk stopzetten als je situatie verandert.
 • Je hebt gemak om je spullen te verplaatsen of te vervoeren. Veel aanbieders van opslagruimtes bieden ook extra diensten aan, zoals verhuiswagens, verhuisdozen, inpakmateriaal, transportmiddelen of verhuishulp.

Wat zijn de nadelen van opslagruimtes in Capelle aan de IJssel huren?

Opslagruimtes in Capelle aan de IJssel huren heeft ook enkele nadelen, zoals:

 • Je moet rekening houden met de openingstijden en de locatie van de opslagruimte. Sommige opslagruimtes zijn 24/7 toegankelijk, maar andere hebben beperkte openingstijden. Ook kan het zijn dat de opslagruimte niet dichtbij je huis of werk is, waardoor je extra reistijd en kosten hebt.
 • Je moet zorgvuldig je spullen inpakken en labelen voordat je ze naar de opslagruimte brengt. Dit kost tijd en moeite, en je moet ook zorgen dat je spullen goed beschermd zijn tegen stof, vuil of beschadiging.
 • Je moet zelf aansprakelijkheid en verzekering regelen voor je spullen in de opslagruimte. De meeste aanbieders van opslagruimtes zijn niet verantwoordelijk voor schade of verlies van je spullen, tenzij het door hun nalatigheid komt. Je moet dus zelf een goede verzekering afsluiten of controleren of je bestaande verzekering ook geldt voor spullen in een opslagruimte.

Wat mag je opslaan in een opslagruimte?

Je mag bijna alles opslaan in een opslagruimte, zolang het legaal, schoon, droog en veilig is. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Meubels, matrassen, beddengoed, kleding, schoenen, boeken, speelgoed, sportartikelen, hobby- of verzamelspullen, kerstspullen, ski’s of fietsen.
 • Elektronica, apparaten, gereedschap, machines, muziekinstrumenten, kantoorartikelen, documenten, archiefmateriaal, voorraad of promotiemateriaal.
 • Kunst, antiek, sieraden, munten, postzegels, foto’s, video’s, cd’s, dvd’s of andere waardevolle of sentimentele spullen.

Wat mag niet in een opslagruimte?

Er zijn ook een aantal dingen die je niet mag opslaan in een opslagruimte, omdat ze gevaarlijk, illegaal, bederfelijk of onhygiënisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Brandbare, explosieve, corrosieve, giftige of radioactieve stoffen, zoals benzine, gasflessen, verf, batterijen, vuurwerk, wapens of munitie.
 • Levende of dode dieren, planten, voedsel, dranken, medicijnen of drugs.
 • Afval, vuilnis, rottend materiaal of stinkende spullen.
 • Gestolen goederen of illegale spullen.

Wat kost een opslagruimte Capelle aan de IJssel huren?

De kosten van een opslagruimte Capelle aan de IJssel huren hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • De grootte van de opslagruimte. Hoe groter de opslagruimte, hoe hoger de huurprijs. De grootte van de opslagruimte wordt meestal uitgedrukt in kubieke meters (m3) of vierkante meters (m2).
 • De locatie van de opslagruimte. Hoe dichter bij het centrum of een drukke weg, hoe duurder de opslagruimte. De locatie bepaalt ook de bereikbaarheid en de veiligheid van de opslagruimte.
 • De duur van de huurperiode. Hoe langer je huurt, hoe lager de huurprijs per maand. Sommige aanbieders hebben een minimale huurperiode van een week of een maand. Andere aanbieders hebben geen minimale huurperiode en laten je per dag betalen.
 • De extra diensten of faciliteiten die je gebruikt. Sommige aanbieders rekenen extra kosten voor bijvoorbeeld verwarming, verlichting, beveiliging, verzekering, verhuiswagen, verhuisdozen of verhuishulp.

Wat is de gemiddelde huur van een opslagruimte in Capelle aan de IJssel?

De gemiddelde huur van een opslagruimte in Capelle aan de IJssel is ongeveer € 15 per m3 per maand. Dit betekent dat je voor een opslagruimte van 10 m3 ongeveer € 150 per maand betaalt. Dit is echter slechts een indicatie en kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en offertes aan te vragen voordat je een opslagruimte huurt.

Hoe kun je een opslagruimte in Capelle aan de IJssel huren?

Een opslagruimte in Capelle aan de IJssel huren is niet moeilijk als je de volgende stappen volgt:

Stap 1: Bepaal hoeveel ruimte je nodig hebt

Het is belangrijk om te weten hoeveel spullen je wilt opslaan en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Je kunt dit inschatten door je spullen te meten of te wegen. Je kunt ook gebruik maken van online tools die je helpen om de juiste grootte te kiezen. Houd er rekening mee dat je niet alleen horizontaal maar ook verticaal ruimte kunt benutten door je spullen te stapelen. Zorg er wel voor dat je zware spullen onderaan zet en lichte spullen bo en op elkaar. Laat ook wat ruimte over voor de luchtcirculatie en de toegang tot je spullen.

Stap 2: Vergelijk verschillende aanbieders van opslagruimtes

Er zijn veel aanbieders van opslagruimtes in Capelle aan de IJssel, maar ze kunnen verschillen in prijs, kwaliteit, service en voorwaarden. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en offertes aan te vragen voordat je een keuze maakt. Je kunt online zoeken naar opslagruimtes in Capelle aan de IJssel of gebruik maken van vergelijkingssites die je helpen om de beste deal te vinden. Let op de volgende punten als je aanbieders vergelijkt:

 • De locatie, openingstijden en bereikbaarheid van de opslagruimte.
 • De grootte, vorm, hoogte, temperatuur en ventilatie van de opslagruimte.
 • De beveiliging, verlichting, camera’s, alarmen en sloten van de opslagruimte.
 • De huurprijs, borg, administratiekosten, opzegtermijn en betalingswijze van de opslagruimte.
 • De extra diensten, faciliteiten, kortingen of acties die de aanbieder biedt.

Stap 3: Reserveer en huur je opslagruimte

Als je een geschikte opslagruimte hebt gevonden, kun je deze reserveren en huren bij de aanbieder. Dit kan meestal online, telefonisch of persoonlijk. Je moet dan een huurcontract ondertekenen waarin alle afspraken staan over de opslagruimte. Lees het contract goed door voordat je tekent en vraag om uitleg als je iets niet begrijpt. Je moet ook een borg betalen die je terugkrijgt als je de opslagruimte netjes achterlaat. Vergeet niet om een kopie van het contract en de sleutel of code van je opslagruimte te bewaren.

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over opslagruimtes in Capelle aan de IJssel.

Is Boxx de beste aanbieder voor opslagruimtes in Capelle aan de IJssel?

Boxx is een van de grootste en bekendste aanbieders van opslagruimtes in Nederland. Boxx heeft ook een vestiging in Capelle aan de IJssel, waar je verschillende soorten opslagruimtes kunt huren. Boxx staat bekend om zijn goede service, scherpe prijzen, flexibele voorwaarden en innovatieve concepten.

Zo biedt Boxx bijvoorbeeld mobiele opslagboxen aan die bij je thuis worden afgeleverd en weer worden opgehaald. Of je Boxx de beste aanbieder vindt voor opslagruimtes in Capelle aan de IJssel hangt af van je persoonlijke wensen en situatie. Het is daarom altijd verstandig om meerdere aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Kun je een opslagruimte in Capelle aan de IJssel kopen?

Ja, het is mogelijk om een opslagruimte in Capelle aan de IJssel te kopen in plaats van te huren. Dit kan interessant zijn als je voor langere tijd of permanent een opslagruimte nodig hebt. Als je een opslagruimte koopt, ben je eigenaar van de ruimte en heb je meer vrijheid en zekerheid over het gebruik ervan. Je moet echter wel rekening houden met de aanschafkosten, onderhoudskosten, servicekosten, belastingen en verzekeringen die bij het kopen van een opslagruimte komen kijken.

Ook moet je zelf zorgen voor de beveiliging en het beheer van je opslagruimte. Het kopen van een opslagruimte is dus niet voor iedereen geschikt of voordelig. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken of het kopen van een opslagruimte in Capelle aan de IJssel een goede optie is voor jou.

Kun je wonen in een opslagruimte?

Nee, je mag niet wonen in een opslagruimte. Een opslagruimte is bedoeld voor het opslaan van spullen, niet voor het verblijven van mensen. Een opslagruimte voldoet niet aan de wettelijke eisen en voorwaarden voor een woonruimte, zoals een minimale oppervlakte, hoogte, ventilatie, verwarming, sanitair, elektriciteit en brandveiligheid.

Als je in een opslagruimte woont, overtreed je de wet en het huurcontract. Je riskeert dan een boete, een uitzetting of zelfs een gevangenisstraf. Bovendien is het wonen in een opslagruimte ongezond, oncomfortabel en onveilig voor jezelf en je spullen. Het is daarom sterk af te raden om in een opslagruimte te wonen.

Is mijn opslagruimte verzekerd?

Je opslagruimte is meestal niet verzekerd door de aanbieder van de opslagruimte. De aanbieder is alleen aansprakelijk voor schade of verlies van je spullen als dit door zijn nalatigheid komt. In de meeste gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van je spullen in de opslagruimte. Je kunt dit doen door een aparte opslagverzekering af te sluiten of door te controleren of je bestaande inboedelverzekering ook geldt voor spullen in een opslagruimte.

Let wel goed op de voorwaarden, de dekking, de premie en het eigen risico van je verzekering. Het is ook verstandig om een inventarislijst te maken van je spullen in de opslagruimte en foto’s of bonnetjes te bewaren als bewijs van de waarde. Zo kun je makkelijker een schadeclaim indienen als er iets misgaat met je spullen in de opslagruimte.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken