Select Page

Opslag Unit Amsterdam Noord Huren

Een opslagruimte in Amsterdam-Noord huren is een goede optie voor mensen die extra ruimte nodig hebben voor hun spullen. In dit artikel leg ik uit wat een opslagruimte in Amsterdam-Noord is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn, hoe je een opslagruimte kunt huren en […]

Beste deals

★★★★

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

17,00

Vanaf prijs per week

R

Alle verhuurbedrijven bij elkaar

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste prijzen

★★★★:

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

8,6/10

Een opslagruimte in Amsterdam-Noord huren is een goede optie voor mensen die extra ruimte nodig hebben voor hun spullen. In dit artikel leg ik uit wat een opslagruimte in Amsterdam-Noord is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn, hoe je een opslagruimte kunt huren en wat de meest gestelde vragen zijn.

Wat Is Een Opslagruimte In Amsterdam-Noord?

Een opslagruimte in Amsterdam-Noord is een afgesloten en beveiligde ruimte die je kunt huren om je spullen tijdelijk of permanent op te slaan. Je kunt kiezen uit verschillende maten en soorten opslagruimtes, afhankelijk van je behoeften en budget. Sommige opslagruimtes zijn verwarmd, geventileerd of geconditioneerd, andere zijn eenvoudig en goedkoop. Je hebt meestal 24/7 toegang tot je opslagruimte met een persoonlijke code of sleutel.

Wat Zijn De Voordelen Van Opslagruimte Amsterdam-Noord Huren?

Opslagruimte Amsterdam-Noord huren heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Je creëert meer ruimte in je huis, kantoor of garage door spullen die je niet vaak gebruikt of die seizoensgebonden zijn op te slaan in een opslagruimte.
 • Je beschermt je spullen tegen beschadiging, diefstal, vocht, schimmel of ongedierte door ze op te slaan in een droge, schone en veilige opslagruimte.
 • Je bespaart geld door alleen te betalen voor de ruimte die je nodig hebt en niet voor een grotere woning of bedrijfsruimte.
 • Je hebt flexibiliteit om je opslagruimte aan te passen aan je veranderende situatie, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen, verbouwen, reizen of scheiden.
 • Je hebt gemak om je spullen altijd te kunnen ophalen of brengen wanneer het jou uitkomt.

Wat Zijn De Nadelen Van Opslagruimtes In Amsterdam-Noord Huren?

Opslagruimtes in Amsterdam-Noord huren heeft ook enkele nadelen, zoals:

 • Je moet extra kosten maken voor het huren van een opslagruimte, het transporteren van je spullen en het eventueel verzekeren van je spullen.
 • Je moet rekening houden met de openingstijden, de locatie en de bereikbaarheid van de opslagruimte. Sommige opslagruimtes zijn ver van het centrum gelegen of hebben beperkte parkeermogelijkheden.
 • Je moet regelmatig je spullen controleren op eventuele schade of verlies. Hoewel de meeste opslagruimtes beveiligd zijn, kunnen er altijd onvoorziene omstandigheden optreden die invloed hebben op de staat van je spullen.
 • Je moet oppassen dat je geen spullen opslaat die je eigenlijk niet meer nodig hebt of die in waarde dalen. Het kan verleidelijk zijn om spullen uit het oog te verliezen als ze in een opslagruimte staan.

Wat Mag Je Opslaan In Een Opslagruimte?

Je mag in principe alles opslaan in een opslagruimte, zolang het geen gevaarlijke, illegale, bederfelijke of levende goederen zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Meubels, kleding, boeken, speelgoed, apparaten, gereedschap, sportartikelen, hobbyartikelen, kunstwerken, antiek, verzamelingen, etc.
 • Documenten, archieven, administratie, voorraad, promotiemateriaal, etc.
 • Fietsen, scooters, motoren, auto’s, caravans, boten, etc.

Wat Mag Niet In Een Opslagruimte?

Je mag niet alles opslaan in een opslagruimte. Er zijn een aantal goederen die verboden zijn om veiligheids-, gezondheids- of wettelijke redenen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Brandbare, explosieve, corrosieve, giftige, radioactieve of anderszins gevaarlijke stoffen, zoals benzine, gas, verf, chemicaliën, vuurwerk, wapens, munitie, etc.
 • Illegale goederen, zoals drugs, gestolen goederen, namaakartikelen, verboden dieren, etc.
 • Bederfelijke goederen, zoals voedsel, drank, planten, bloemen, etc.
 • Levende goederen, zoals mensen, dieren, insecten, etc.

Wat Kost Een Opslagruimte Amsterdam-Noord Huren?

De kosten van een opslagruimte Amsterdam-Noord huren hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • De grootte van de opslagruimte. Hoe groter de opslagruimte, hoe hoger de huurprijs. De grootte van de opslagruimte wordt meestal uitgedrukt in kubieke meters (m3) of vierkante meters (m2).
 • De duur van de huurperiode. Hoe langer je een opslagruimte huurt, hoe lager de huurprijs per maand of per week. Sommige aanbieders hebben een minimale huurperiode of een opzegtermijn.
 • De locatie van de opslagruimte. Hoe dichter bij het centrum of een drukke weg, hoe hoger de huurprijs. De locatie van de opslagruimte bepaalt ook de reistijd en de transportkosten.
 • De kwaliteit van de opslagruimte. Hoe beter de opslagruimte is uitgerust en beveiligd, hoe hoger de huurprijs. Denk aan verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, camera’s, alarmen, sloten, etc.
 • De service van de aanbieder. Hoe meer service en faciliteiten de aanbieder biedt, hoe hoger de huurprijs. Denk aan klantenservice, toegangstijden, parkeerruimte, verhuiswagen, verhuishulp, verpakkingsmateriaal, etc.

Wat Is De Gemiddelde Huur Van Een Opslagruimte In Amsterdam-Noord?

De gemiddelde huur van een opslagruimte in Amsterdam-Noord is ongeveer € 15 per m3 per maand. Dit betekent dat je voor een opslagruimte van 10 m3 ongeveer € 150 per maand betaalt. Dit is echter slechts een indicatie en kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en offertes aan te vragen voordat je een opslagruimte huurt.

Hoe Kun Je Een Opslagruimte In Amsterdam-Noord Huren?

Een opslagruimte in Amsterdam-Noord huren is niet moeilijk als je de volgende stappen volgt:

Stap 1: Bepaal je behoefte

Bedenk eerst hoeveel spullen je wilt opslaan en hoe lang je ze wilt opslaan. Dit bepaalt de grootte en de duur van de opslagruimte die je nodig hebt. Je kunt online een ruimtecalculator gebruiken om een schatting te maken van het aantal kubieke meters dat je nodig hebt. Houd ook rekening met eventuele toekomstige veranderingen in je situatie die invloed kunnen hebben op je behoefte.

Stap 2: Vergelijk aanbieders

Zoek vervolgens naar verschillende aanbieders van opslagruimtes in Amsterdam-Noord en vergelijk hun prijzen, locaties, kwaliteiten en services. Je kunt online reviews lezen of ervaringen vragen aan vrienden of familie die eerder een opslagruimte hebben gehuurd. Je kunt ook offertes aanvragen bij meerdere aanbieders om een beter beeld te krij

Stap 3: Reserveer je opslagruimte

Als je een geschikte aanbieder hebt gevonden, kun je je opslagruimte online of telefonisch reserveren. Je moet meestal een aantal gegevens invullen, zoals je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, gewenste grootte, duur en ingangsdatum van de opslagruimte. Je moet ook een geldig identiteitsbewijs en een betaalmethode opgeven. Sommige aanbieders vragen een borg of een reserveringskosten, andere niet. Je ontvangt meestal een bevestiging van je reservering per e-mail of sms.

Stap 4: Verpak en vervoer je spullen

Voordat je je spullen naar de opslagruimte brengt, moet je ze goed verpakken en labelen. Gebruik stevige dozen, tassen of kratten die goed afsluitbaar zijn. Vul de lege ruimtes op met vulmateriaal, zoals kranten, handdoeken of luchtkussens. Wikkel breekbare of waardevolle spullen in bubbeltjesplastic of dekens. Plak labels op elke doos of tas met een beschrijving van de inhoud en eventuele speciale instructies, zoals breekbaar of bovenop. Maak ook een inventarislijst van al je spullen die je in de opslagruimte plaatst. Om je spullen naar de opslagruimte te vervoeren, kun je gebruik maken van je eigen auto of een verhuiswagen huren. Sommige aanbieders bieden gratis of met korting een verhuiswagen aan als je een opslagruimte bij hen huurt. Je kunt ook verhuishulp inschakelen als je veel of zware spullen hebt. Zorg ervoor dat je je spullen veilig en efficiënt laadt en vastzet in het voertuig.

Stap 5: Plaats je spullen in de opslagruimte

Als je bij de opslagruimte aankomt, moet je je eerst melden bij de receptie of het kantoor van de aanbieder. Daar krijg je de sleutel of de code van je opslagruimte en eventuele instructies of voorwaarden. Je kunt dan je spullen uitladen en naar je opslagruimte brengen. Sommige aanbieders hebben karren, steekwagens of liften beschikbaar om je te helpen. Je kunt ook gebruik maken van de parkeerruimte bij de opslagruimte. Als je je spullen in de opslagruimte plaatst, moet je rekening houden met de volgende tips

 • Plaats zware of grote spullen onderaan en lichte of kleine spullen bovenaan.
 • Stapel dozen of tassen niet te hoog op om instorten of omvallen te voorkomen.
 • Laat ruimte tussen de stapels en de muren voor ventilatie en toegang.
 • Plaats spullen die je vaak nodig hebt vooraan of bovenaan.
 • Gebruik rekken, planken of pallets om je spullen van de grond te houden.
 • Sluit je opslagruimte goed af met een slot.

Meest Gestelde Vragen

Tot slot geef ik antwoord op enkele veelgestelde vragen over het huren van een opslagruimte in Amsterdam-Noord:

Is Boxx De Beste Aanbieder Voor Opslagruimtes In Amsterdam-Noord?

Boxx is een van de grootste en bekendste aanbieders van opslagruimtes in Nederland. Boxx heeft meerdere vestigingen in Amsterdam-Noord, waar je verschillende soorten en maten opslagruimtes kunt huren. Boxx staat bekend om zijn goede service, scherpe prijzen en innovatieve concepten, zoals mobiele opslagunits die bij je thuis worden afgeleverd en opgehaald. Boxx heeft ook veel positieve reviews van klanten die tevreden zijn over hun opslagruimte. Of Boxx de beste aanbieder is voor jou, hangt af van je persoonlijke voorkeur, behoefte en budget. Je kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen bij Boxx om te zien wat zij je kunnen bieden.

Kun Je Een Opslagruimte In Amsterdam-Noord Kopen?

Ja, je kunt ook een opslagruimte in Amsterdam-Noord kopen in plaats van huren. Dit kan interessant zijn als je een langdurige of permanente behoefte hebt aan extra ruimte of als je een investering wilt doen. Er zijn verschillende projecten in Amsterdam-Noord waar je een opslagruimte kunt kopen, bijvoorbeeld bij [GaragePark] of [Boxcomplex]. De prijzen variëren afhankelijk van de grootte, de locatie en de faciliteiten van de opslagruimte. Je moet ook rekening houden met de bijkomende kosten, zoals de overdrachtsbelasting, de notariskosten, de servicekosten en de onderhoudskosten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het beheer en de verzekering van je opslagruimte.

Kun Je Wonen In Een Opslagruimte?

Nee, je kunt niet wonen in een opslagruimte. Dit is verboden volgens de wet en de algemene voorwaarden van de aanbieder. Een opslagruimte is bedoeld voor het opslaan van goederen, niet voor het verblijven van mensen. Een opslagruimte voldoet niet aan de eisen voor een woonruimte, zoals een eigen adres, een eigen ingang, een eigen sanitair, een eigen keuken, een eigen verwarming, etc. Bovendien kan het wonen in een opslagruimte gevaarlijk zijn voor je gezondheid en veiligheid, bijvoorbeeld door brand, koolmonoxidevergiftiging of ongedierte. Als je betrapt wordt op het wonen in een opslagruimte, kun je een boete krijgen of je huurcontract verliezen.

Is Mijn Opslagruimte Verzekerd?

Je opslagruimte is meestal niet verzekerd door de aanbieder. De aanbieder is alleen aansprakelijk voor schade of verlies van je spullen als dit veroorzaakt is door zijn nalatigheid of fout. In alle andere gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor je spullen en moet je zelf een verzekering afsluiten. Je kunt hiervoor je bestaande inboedelverzekering uitbreiden of een aparte opslagverzekering afsluiten. De kosten en de dekking van de verzekering hangen af van de waarde, de aard en de duur van je spullen. Het is verstandig om je spullen te inventariseren en te fotograferen voordat je ze in de opslagruimte plaatst. Bewaar ook altijd je huurcontract en je verzekeringspolis bij de hand.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken