Select Page

Opslagruimte Amersfoort Huren

Een opslagruimte in Amersfoort huren is een goede optie als je extra ruimte nodig hebt voor je spullen. In dit artikel leggen we uit wat een opslagruimte in Amersfoort is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn, hoe je een opslagruimte kunt huren en wat […]

Beste deals

★★★★

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

17,00

Vanaf prijs per week

R

Alle verhuurbedrijven bij elkaar

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste prijzen

★★★★:

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

8,6/10

Een opslagruimte in Amersfoort huren is een goede optie als je extra ruimte nodig hebt voor je spullen. In dit artikel leggen we uit wat een opslagruimte in Amersfoort is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn, hoe je een opslagruimte kunt huren en wat de meest gestelde vragen zijn.

Wat Is Een Opslagruimte In Amersfoort?

Een opslagruimte in Amersfoort is een afgesloten en beveiligde ruimte die je kunt huren om je spullen tijdelijk of permanent op te slaan. Een opslagruimte kan verschillende afmetingen hebben, van een kleine box tot een grote garage. Je kunt zelf kiezen hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe lang je wilt huren. Je hebt altijd toegang tot je opslagruimte met een persoonlijke code of sleutel.

Wat Zijn De Voordelen Van Opslagruimte Amersfoort Huren?

Opslagruimte Amersfoort huren heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Je creëert meer ruimte in je huis, kantoor of winkel.
 • Je kunt je spullen veilig en droog bewaren.
 • Je kunt flexibel huren, van een paar dagen tot een paar jaar.
 • Je kunt kiezen uit verschillende locaties en formaten.
 • Je kunt gebruik maken van extra diensten, zoals verhuiswagens, verhuisdozen of verzekeringen.

Wat Zijn De Nadelen Van Opslagruimtes In Amersfoort Huren?

Opslagruimtes in Amersfoort huren heeft ook enkele nadelen, zoals:

 • Je betaalt huurkosten die kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de grootte en de duur van de huur.
 • Je moet rekening houden met de openingstijden en de bereikbaarheid van de opslaglocatie.
 • Je moet zelf zorgen voor het transport en het in- en uitladen van je spullen.
 • Je moet je houden aan de huisregels en de algemene voorwaarden van de verhuurder.
 • Je moet oppassen voor beschadiging, diefstal of verlies van je spullen.

Wat Mag Je Opslaan In Een Opslagruimte?

In een opslagruimte mag je bijna alles opslaan wat je wilt, zolang het maar schoon, droog en veilig is. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Huishoudelijke spullen, zoals meubels, kleding, boeken of apparaten.
 • Zakelijke spullen, zoals archief, voorraad, gereedschap of machines.
 • Hobby- of sportspullen, zoals fietsen, ski’s, surfplanken of muziekinstrumenten.
 • Seizoensgebonden spullen, zoals kerstversiering, tuinmeubelen of winterbanden.

Wat Mag Niet In Een Opslagruimte?

In een opslagruimte mag je niet alles opslaan wat je wilt. Er zijn een aantal dingen die verboden zijn om op te slaan, zoals:

 • Levende of dode dieren of planten.
 • Vloeistoffen, gassen, brandbare stoffen of explosieven.
 • Vuurwerk, wapens, munitie of drugs.
 • Vervuilde, bederfelijke of gevaarlijke stoffen.
 • Gestolen, illegale of verboden goederen.

Wat Kost Een Opslagruimte Amersfoort Huren?

De kosten van een opslagruimte Amersfoort huren hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • De locatie van de opslaglocatie. Hoe dichter bij het centrum, hoe duurder.
 • De grootte van de opslagruimte. Hoe groter de ruimte, hoe duurder.
 • De duur van de huur. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper per maand.
 • De extra diensten die je afneemt, zoals verhuiswagens, verhuisdozen of verzekeringen.

Wat Is De Gemiddelde Huur Van Een Opslagruimte In Amersfoort?

De gemiddelde huur van een opslagruimte in Amersfoort is ongeveer € 15 per m2 per maand. Dit betekent dat je voor een opslagruimte van 10 m2 ongeveer € 150 per maand betaalt. Dit is een indicatie en kan verschillen per aanbieder en per periode. Het is daarom verstandig om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken voordat je een opslagruimte huurt.

Hoe Kun Je Een Opslagruimte In Amersfoort Huren?

Een opslagruimte in Amersfoort huren is niet moeilijk, maar je moet wel een aantal stappen volgen. Hieronder leggen we uit hoe je een opslagruimte kunt huren in Amersfoort.

Stap 1: Bepaal hoeveel ruimte je nodig hebt.

Het eerste wat je moet doen is bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt voor je spullen. Dit kun je doen door een inventarisatie te maken van wat je wilt opslaan en hoe groot het is. Je kunt ook gebruik maken van een online ruimtecalculator die je helpt om de juiste grootte te kiezen. Houd er rekening mee dat je niet te veel of te weinig ruimte huurt, want dat kost je onnodig geld of tijd.

Stap 2: Zoek een geschikte opslaglocatie.

Het tweede wat je moet doen is zoeken naar een geschikte opslaglocatie in Amersfoort. Dit kun je doen door online te zoeken naar verschillende aanbieders van opslagruimtes in Amersfoort, zoals Boxx, Allsafe of Shurgard. Je kunt ook gebruik maken van een online vergelijkingssite die je helpt om de beste prijs en kwaliteit te vinden. Let bij het kiezen van een opslaglocatie op de volgende aspecten:

 • De ligging en de bereikbaarheid van de opslaglocatie. Hoe dichter bij het centrum, hoe duurder, maar ook hoe makkelijker te bereiken.
 • De veiligheid en de hygiëne van de opslaglocatie. Hoe beter beveiligd en schoon, hoe veiliger en prettiger voor je spullen.
 • De openingstijden en de toegankelijkheid van de opslaglocatie. Hoe langer open en hoe makkelijker toegankelijk, hoe flexibeler voor jou.
 • De extra diensten en faciliteiten die de opslaglocatie biedt. Hoe meer diensten en faciliteiten, zoals verhuiswagens, verhuisdozen of verzekeringen, hoe handiger voor jou.

Stap 3: Sluit een huurcontract af.

Het derde wat je moet doen is een huurcontract afsluiten met de gekozen aanbieder van de opslagruimte. Dit kun je doen door online of telefonisch contact op te nemen met de aanbieder en je gegevens door te geven. Je moet ook aangeven hoe lang je wilt huren en welke extra diensten of faciliteiten je wilt afnemen. Je krijgt dan een offerte toegestuurd die je moet accepteren en ondertekenen. Je moet ook een borgsom betalen die je terugkrijgt als je de opslagruimte netjes achterlaat. Daarna krijg je een persoonlijke code of sleut el of sleutel waarmee je toegang krijgt tot je opslagruimte. Je kunt dan je spullen in- en uitladen en opslaan in je opslagruimte.

Meest Gestelde Vragen

Tot slot geven we antwoord op de meest gestelde vragen over opslagruimte Amersfoort huren.

Is Boxx De Beste Aanbieder Voor Opslagruimtes In Amersfoort?

Boxx is een van de grootste en bekendste aanbieders van opslagruimtes in Nederland, met meer dan 20 locaties verspreid over het land. Boxx biedt verschillende soorten opslagruimtes aan, zoals standaard opslagboxen, mobiele opslagboxen, garageboxen en XXL opslagboxen. Boxx staat bekend om zijn scherpe prijzen, goede service en hoge kwaliteit. Boxx heeft ook een locatie in Amersfoort, aan de Nijverheidsweg-Noord 130. Of Boxx de beste aanbieder is voor jou, hangt af van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Het is daarom verstandig om meerdere aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Kun Je Een Opslagruimte In Amersfoort Kopen?

Ja, je kunt ook een opslagruimte in Amersfoort kopen in plaats van huren. Dit kan interessant zijn als je langdurig of permanent een opslagruimte nodig hebt en als je een goede investering wilt doen. Er zijn verschillende aanbieders die opslagruimtes te koop aanbieden in Amersfoort, zoals GaragePark, Boxcomplex of Storage Share. De prijzen van een opslagruimte kopen variëren afhankelijk van de locatie, de grootte en de faciliteiten. Je moet ook rekening houden met de bijkomende kosten, zoals de overdrachtsbelasting, de notariskosten, de servicekosten en de onderhoudskosten. Het is daarom verstandig om goed te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van een opslagruimte kopen ten opzichte van huren.

Kun Je Wonen In Een Opslagruimte?

Nee, je kunt niet wonen in een opslagruimte. Een opslagruimte is bedoeld om spullen op te slaan, niet om mensen te huisvesten. Een opslagruimte voldoet niet aan de wettelijke eisen en voorwaarden voor een bewoonbare ruimte, zoals ventilatie, verwarming, sanitair, elektriciteit en brandveiligheid. Bovendien is het verboden om te wonen in een opslagruimte volgens de huisregels en de algemene voorwaarden van de verhuurder. Als je betrapt wordt op het wonen in een opslagruimte, kun je een boete krijgen, je huurcontract verliezen of zelfs strafrechtelijk vervolgd worden.

Is Mijn Opslagruimte Verzekerd?

Je opslagruimte is niet automatisch verzekerd als je een opslagruimte huurt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van je spullen die je opslaat in een opslagruimte. Je kunt dit doen door je eigen inboedelverzekering uit te breiden met een extra dekking voor externe opslag.

Je moet dan wel controleren of je verzekeraar deze optie biedt en wat de voorwaarden en beperkingen zijn. Je kunt ook een aparte opslagverzekering afsluiten bij de aanbieder van de opslagruimte of bij een gespecialiseerde verzekeraar. Je moet dan wel controleren wat de premie, het eigen risico en de vergoeding zijn. Het is daarom verstandig om goed te vergelijken wat de beste optie is voor jou.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken