Select Page

Nevelkanon

Een nevelkanon is een decor-effect dat wordt gebruikt bij concerten, festivals, clubs, theaters en functies om rakelende, dichte mist te maken van geluidloos afgevuurde ringen zwavelzuur en ammoniumnitraat. Wanneer de twee chemische stoffen worden gemengd en verbrand, creëert het een effect van overloopende mist die optisch spectaculair is. De mist die wordt geproduceerd, is niet […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een nevelkanon is een decor-effect dat wordt gebruikt bij concerten, festivals, clubs, theaters en functies om rakelende, dichte mist te maken van geluidloos afgevuurde ringen zwavelzuur en ammoniumnitraat. Wanneer de twee chemische stoffen worden gemengd en verbrand, creëert het een effect van overloopende mist die optisch spectaculair is. De mist die wordt geproduceerd, is niet alleen rook, omdat er geen giftige stoffen worden geproduceerd, maar meer een nevelachtige damp. Nevelkanonnen worden vaak gebruikt voor entertainers om de grandeur en de dramatische effecten te vergroten. Hoewel nevelkanonnen een spectaculair visueel effect produceren, dient u uw onderzoek te doen wanneer u ze voor uw evenement of functie wilt gebruiken, om ervoor te zorgen dat uw locatie aan alle veiligheidsnormen voldoet.

Hoe werkt een nevelkanon?

Een nevelkanon werkt door twee chemische stoffen, zwavelzuur en ammoniumnitraat, samen te mengen. De twee stoffen worden geladen in een gesloten kamer die dan wordt afgevuurd. De chemische stoffen combineren en verbranden, wat resulteert in een rakelende, dichte mist. Hoewel de mist die produceert niet giftig is, is het belangrijk om een locatie te vinden waar het effect kan worden gebruikt, en waar voldaan wordt aan alle veiligheidsregels.

Kun je een nevelkanon huren?

Ja, het is mogelijk om een nevelkanon te huren voor uw evenement. Er zijn veel bedrijven die dit type service aanbieden en u kunt normaal wat verschillende opties vergelijken. Er zijn ook bedrijven die het ontwerp en de productie van het apparaat voor u verzorgen. Zorg ervoor dat u de contracten en voorwaarden van deze bedrijven goed leest voordat u een nevelkanon huurt.

Hoe werkt een nevelkanon huren?

Afhankelijk van het bedrijf en de voorwaarden van het huurcontract, kunnen er mogelijk extra stappen zijn die u moet nemen voordat u een nevelkanon bij een bedrijf huurt. De meeste bedrijven vereisen dat u aanvullende documenten verstrekt, zoals een huurovereenkomst of alle voorwaarden en normen die van toepassing zijn op de locatie waar het nevelkanon wordt gebruikt. In sommige gevallen kan er ook een veiligheidsinspectie worden uitgevoerd voordat het nevelkanon mag worden gebruikt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een nevelkanon?

Een van de voordelen van een nevelkanon is dat het een spectaculair visueel effect produceert, waardoor optredens en shows meer grandeur en theatraliteit krijgen. Nevelkanonnen zijn ook relatief veilig in gebruik en veroorzaken geen schade aan het milieu omdat er geen giftige stoffen vrijkomen. Een nadeel van een nevelkanon is dat het voorbereidingswerk vereist, waaronder het verzamelen van alle veiligheidsdocumenten die nodig zijn voor het gebruik van het apparaat. Bovendien moet de apparatuur goed worden onderhouden om te voorkomen dat er schade aan wordt veroorzaakt.

Hoe veel kost een nevelkanon huren?

De exacte kosten van het huren van een nevelkanon kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het bedrijf waar u het huurt en de technische eisen van het apparaat. Bovendien verschilt het huren van een nevelkanon variërend van zo’n €500 voor kleine evenementen, tot meer dan €3000 voor grote producties. U kunt meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met verschillende bedrijven die dit type service aanbieden.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken