Select Page

Motorkruiwagen driezijdig kiepend

Een motorkruiwagen driezijdig kiepend is een speciale type van vrachtauto dat een driezijdige, open laadbak heeft met een luchtgeveerde kraan. Deze kraan staat boven op de cabine en maakt het mogelijk om de lading aan de zijkant of zelfs aan de achterkant van het voertuig te laden. De bovenkant heeft openschuivende zijpanelen die onder meer […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een motorkruiwagen driezijdig kiepend is een speciale type van vrachtauto dat een driezijdige, open laadbak heeft met een luchtgeveerde kraan. Deze kraan staat boven op de cabine en maakt het mogelijk om de lading aan de zijkant of zelfs aan de achterkant van het voertuig te laden. De bovenkant heeft openschuivende zijpanelen die onder meer bedoeld zijn voor het gebruik van machines of voor het laden van kleinere voorwerpen. Sommige modellen worden uitgerust met een hydraulisch systeem dat het mogelijk maakt om vanaf de grond objecten aan te sturen, terwijl andere modellen een mechanische systeem hebben. Door deze mechaniek kunnen lasten aan de zijkant of achterkant van de motorkruiwagen worden geladen, waardoor het een veelzijdiger transportmogelijkheid biedt dan normale vrachtwagens. De kraan kan de last die bovenop de laadbak is geplaatst zelfs helemaal naar achteren kantelen, wat ideaal is voor het transporteren van ladingen die loodzwaar zijn.

Hoe werkt een motorkruiwagen driezijdig kiepend?

Een motorkruiwagen driezijdig kiepend werkt met een luchtgeveerde kraan die bovenop de cabine is gemonteerd. Deze kraan is ontworpen om te draaien en te kantelen, waardoor er geopend of gekanteld geladen kan worden. Vervolgens besturen ze de kraan en de laadbak vanaf de grond. Ze sturen de kraan door middel van hydraulische of mechanische systemen en bedienen de laadbak via een stuurwiel, knoppen of hendels. De bovenkant van de laadbak heeft openschuivende panelen die makkelijk toegankelijk zijn en die ervoor zorgen dat machines, kleine voorwerpen of zelfs mensen kunnen worden geladen. Zelfs als de lading loodzwaar is, is het mogelijk om deze met behulp van de kraan schuin achter op de motorkruiwagen te kantelen.

Kun je een motorkruiwagen driezijdig kiepend huren?

Ja, je kunt een motorkruiwagen driezijdig kiepend huren. Er zijn verschillende bedrijven die deze voertuigen verhuren, zowel als losse voertuigen als in combinatie met chauffeur.

Hoe werkt een motorkruiwagen driezijdig kiepend huren?

Als je een motorkruiwagen driezijdig kiepend wil huren, kun je contact opnemen met een bedrijf dat deze voertuigen verhuurt. Ze zullen je informeren over prijzen, verhuurbedingen en ophalen/brengen van de voertuigen. Als je ervoor kiest om een chauffeur te huren, zullen ze je voorzien van iemand die opgeleid is om een dergelijk voertuig te besturen. Je moet eventueel een borg betalen om er zeker van te zijn dat je verantwoordelijk bent voor eventuele schade aan de motorkruiwagen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een motorkruiwagen driezijdig kiepend?

Een groot voordeel van een motorkruiwagen driezijdig kiepend is dat het een veelzijdig transportmiddel is. Het is eenvoudig om allerlei goederen vanaf de grond te laden, ongeacht hun gewicht of hun formaat. Het kan ook lasten aan de zijkant of achterkant van het voertuig laden, waardoor het een veel gebruikte en veelzijdige optie is. Een nadeel is dat de kraan meer functies heeft en dus meer onderhoud nodig heeft. Ook is de kans op schade door slecht weer groter, aangezien de lading zo blootgesteld wordt aan weersomstandigheden.

Hoe veel kost een motorkruiwagen driezijdig kiepend huren?

De prijs voor het huren van een motorkruiwagen driezijdig kiepend is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het bedrijf dat je kiest, de duur van het huren en of je een chauffeur mee wilt nemen. Gemiddeld kost het huren van zo’n voertuig ongeveer €100 – €200 per dag.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken