Select Page

Lorrie

Een lorrie is een motorvoertuig dat wordt gebruikt om grote hoeveelheden van bijna alles te vervoeren, variërend van voedsel tot grote containers. De meest voorkomende vorm is het vrachtwagenmodel, wat vaak afgebeeld wordt met een twee- of meer assige cabine. Lorries zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan formaten, van zeer klein, voor het […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een lorrie is een motorvoertuig dat wordt gebruikt om grote hoeveelheden van bijna alles te vervoeren, variërend van voedsel tot grote containers. De meest voorkomende vorm is het vrachtwagenmodel, wat vaak afgebeeld wordt met een twee- of meer assige cabine. Lorries zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan formaten, van zeer klein, voor het vervoeren van lokale goederen, tot extreem grote exemplaren voor het vervoeren van zware tolwegen. De meest voorkomende lorries zijn voorzien van een dieselaangedreven motor die het voertuig met kracht en duurzaamheid aandrijft. De cabines hebben meestal een 3- of 4-assige opstelling en verbeteringen zoals luchtgeveerde vering, cruise control en extra vermogensbronnen, zoals hydrauliek, worden aangeboden voor extra prestaties.

Hoe werkt een lorrie?

Een lorrie werkt met een dieselaangedreven motor die rijden aandrijft. De motor zit meestal aan de achterzijde en is aangesloten op twee of meer assen die alle voortstuwingen aan de achterwielen afgeven. De truck is ook voorzien van een stuurinrichting, een remsysteem, een verzamelstelsel van differentieel, tandwielkast, versnellingsbak en een koelsysteem. De meeste lorries worden voorzien van verbeteringen zoals luchtvering, cruise control en additionele hydrauliek om de handling, prestaties en veiligheid te verbeteren.

Kun je een lorrie huren?

Ja, lorries zijn te huur bij veel autoverhuurders. Er zijn verschillende opties voor de korte of lange termijn huur, afhankelijk van wat je nodig hebt. Dit omvat een verscheidenheid aan verschillende grootte en type lorries, samen met verscheidene verhuurservices die kunnen worden gebruikt voor het verhuizen van producten, meubels of voor het winkelen.

Hoe werkt een lorrie huren?

Er zijn verschillende opties voor het huren van een lorrie. Een servicebedrijf kan een lorrie op locatie aanbieden waarvoor u een gespecificeerde periode kunt huren. Een andere optie is het verhuren van een lorrie via een internetplatform, wat gebruikmaakt van een online boekingssysteem. In beide gevallen moet u waarschijnlijk een aanbetaling doen en een kopie van uw rijbewijs, creditcard of andere identificatie geven. Nadat het verhuurbedrijf alle vereiste documenten heeft ontvangen, zal het uw verhuurcontract bevestigen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een lorrie?

De voordelen van een lorrie zijn dat het vervoer van grotere ladingen of grotere hoeveelheden producten mogelijk maakt, waardoor het voor commerciële of persoonlijke doeleinden een goede keuze is. Een lorrie kan ook een betere optie zijn als het betrokken voertuig ook functies zoals luchtvering heeft, waardoor het toegang krijgt tot een hogere mate van comfort. De nadelen zijn het mogelijk hogere brandstofverbruik, gewicht en hogere kosten ten opzichte van kleinere voertuigen. Daarnaast zijn sommige lorries niet geschikt voor snelwegen of autowegen, wat betekent dat uw bestemming van extra beperkingen kan worden voorzien.

Hoe veel kost een lorrie huren?

De kosten van het huren van een lorrie kunnen variëren, afhankelijk van het type truck dat u nodig hebt, de door de verhuurder geleverde services en de locatie waar u de verhuurovereenkomst tekent. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €50 en €150 per dag, maar dit kan sterk variëren. U moet contact opnemen met uw lokale verhuurder voor meer gedetailleerde informatie over de kosten.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken