Select Page

Grond-, Weg – en Waterbouw

Grond-, Weg- en Waterbouw (GWB) is een veelzijdige tak van de bouw, die zich bezighoudt met het bouwen van wegen, bruggen, tunnelling, waterwegen, afwaterings- en afvoersystemen en bouwactiviteiten die verband houden met constructie, het milieu en milieu-efficiëntie. GWB-bedrijven werken vaak samen met ingenieurs, adviseurs en samenwerkingsverbanden om te grootschalige bouwprojecten in verschillende omgevingen tot stand […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Grond-, Weg- en Waterbouw (GWB) is een veelzijdige tak van de bouw, die zich bezighoudt met het bouwen van wegen, bruggen, tunnelling, waterwegen, afwaterings- en afvoersystemen en bouwactiviteiten die verband houden met constructie, het milieu en milieu-efficiëntie. GWB-bedrijven werken vaak samen met ingenieurs, adviseurs en samenwerkingsverbanden om te grootschalige bouwprojecten in verschillende omgevingen tot stand te brengen. GWB is een fundamenteel onderdeel van de hedendaagse infrastructuur.

Door de bouw van wegen, waterwegen en andere constructies wordt een basis geschapen voor transport, productie, energiebronnen en het milieu. Door verschillende technieken toe te passen worden de gebouwen meer intense, zwaardere en complexere structuren om de bestaande bouw functionaliteiten te verbeteren of om nieuwe functies toe te voegen aan de infrastructuur.

Geschiedenis van Grond-, Weg- en Waterbouw

Grond-, Weg- en Waterbouw heeft een lange geschiedenis. Het concept dateert uit de prehistorie, toen de mens begon met het bouwen van afwateringskanalen en irrigatiestelsels. In de vroegste geschiedenis werden water- en droogmakersteenmuren als een vorm van afrastering gebruikt. De Romeinen veranderden de infrastructuur dramatisch door het bouwen van bruggen, wegen, stuwen, aquaducten, reservoirs en kanalen. Ook in de middeleeuwen was het bouwen van infrastructuur van groot belang, met name wegen en brug bouw. In deze tijd werden kanalen gebruikt om water vanuit een hoger gelegen gebied naar een lager gelegen gebied te laten stromen. Dit werd vaak gedaan om landbouwgronden en dorpen te irrigeren.

Beschrijving van Grond-, Weg- en Waterbouw

Grond-, Weg- en Waterbouw (GWB) strekt zich uit van het bouwen van wegen, bruggen, aquaducten en eenvoudige afvoeren tot het ontwerpen van meer complexe bouwwerken zoals residentiële gebouwen, stuwen, irrigatie- en waterbeheersystemen. GWB-bedrijven zijn betrokken bij het bouwen van riolen, wegwerkzaamheden, bruggen, wegen, tunnels en stuwen.

De werkzaamheden omvatten ook het aanleggen van elektrische kabels, leidingen en bestrating, het creëren van gazons en andere grondwerken. GWB-bedrijven bouwen meestal infrastructurele projecten in openlucht en individuele bouwwerkzaamheden zoals betonnen of kleipasten.

Ze gebruiken moderne technologie zoals satellieten, lasers en computercontroleapparatuur om het bouwen van verschillende constructies te vergemakkelijken. Afhankelijk van de projectlocatie, kunnen GWB-bedrijven gecontracteerd worden om zware machines zoals vrachtwagens, bulldozers, uitgraafmachines en gebruik van perslucht te gebruiken voor het ver

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken