Select Page

Opslagruimte Rotterdam Huren

Een opslagruimte in Rotterdam huren is een goede optie als je extra ruimte nodig hebt voor je spullen. In dit artikel leggen we uit wat een opslagruimte in Rotterdam is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn en hoe je een opslagruimte kunt huren. Ook […]

Beste deals

★★★★

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

17,00

Vanaf prijs per week

R

Alle verhuurbedrijven bij elkaar

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste prijzen

★★★★:

Per week te huur

7 dagen per week toegang

Gratis verhuizers

8,6/10

opslag unit rotterdam huren

Een opslagruimte in Rotterdam huren is een goede optie als je extra ruimte nodig hebt voor je spullen. In dit artikel leggen we uit wat een opslagruimte in Rotterdam is, wat de voor- en nadelen zijn, wat je wel en niet mag opslaan, wat de kosten zijn en hoe je een opslagruimte kunt huren. Ook beantwoorden we de meest gestelde vragen over opslagruimtes in Rotterdam.

Wat Is Een Opslagruimte In Rotterdam?

Een opslagruimte in Rotterdam is een afgesloten en beveiligde ruimte die je kunt huren om je spullen tijdelijk of permanent op te slaan. Een opslagruimte kan verschillende afmetingen hebben, van een kleine box tot een grote garage. Je kunt zelf kiezen hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe lang je wilt huren. Je hebt altijd toegang tot je opslagruimte met een persoonlijke code of sleutel.

Wat Zijn De Voordelen Van Opslagruimte Rotterdam Huren?

Opslagruimte Rotterdam huren heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Je creëert meer ruimte in je huis, kantoor of winkel door spullen die je niet vaak gebruikt of die seizoensgebonden zijn op te slaan in een opslagruimte.
 • Je beschermt je spullen tegen beschadiging, diefstal, vocht, schimmel of ongedierte door ze op te slaan in een droge, schone en veilige opslagruimte.
 • Je bespaart geld door alleen te betalen voor de ruimte die je nodig hebt en de periode dat je huurt. Je kunt ook profiteren van kortingen of acties als je voor langere tijd huurt of vooruit betaalt.
 • Je hebt flexibiliteit om je opslagruimte aan te passen aan je behoeften. Je kunt makkelijk van formaat wisselen, verlengen, opzeggen of tijdelijk stopzetten als je situatie verandert.
 • Je hebt gemak om je spullen te verplaatsen naar of van je opslagruimte. Veel aanbieders van opslagruimtes bieden gratis of voordelige transportmiddelen aan, zoals busjes, aanhangwagens of verhuisdozen.

Wat Zijn De Nadelen Van Opslagruimtes In Rotterdam Huren?

Opslagruimtes in Rotterdam huren heeft ook enkele nadelen, zoals:

 • Je moet extra kosten betalen voor het huren van een opslagruimte, bovenop je reguliere huur of hypotheek. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte, locatie en kwaliteit van de opslagruimte.
 • Je moet rekening houden met de openingstijden en de bereikbaarheid van de opslaglocatie. Sommige locaties zijn 24/7 geopend, terwijl andere beperkte uren hebben. Ook kan de afstand tussen je huis en de opslaglocatie een rol spelen in het gemak waarmee je bij je spullen kunt komen.
 • Je moet zorgvuldig omgaan met het inpakken, labelen en ordenen van je spullen in de opslagruimte. Als je dit niet doet, kun je moeite hebben om iets terug te vinden of beschadig je per ongeluk iets.
 • Je moet controleren of je spullen verzekerd zijn tegen schade of verlies tijdens het transport of het verblijf in de opslagruimte. Sommige aanbieders van opslagruimtes bieden een basisverzekering aan, terwijl andere dit als een extra service zien. Ook kan het zijn dat je eigen inboedelverzekering niet geldt voor spullen die buiten je huis zijn opgeslagen.

Wat Mag Je Opslaan In Een Opslagruimte?

Je mag in principe alles opslaan in een opslagruimte, zolang het geen gevaar oplevert voor de veiligheid, gezondheid of het milieu. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Meubels, apparaten, kleding, boeken, speelgoed, sportartikelen, gereedschap, kunst, antiek, verzamelingen, etc.
 • Documenten, archieven, administratie, voorraad, promotiemateriaal, etc.
 • Fietsen, scooters, motoren, auto’s, caravans, boten, etc.

Wat Mag Niet In Een Opslagruimte?

Je mag niet alles opslaan in een opslagruimte. Er zijn een aantal zaken die verboden of ongeschikt zijn om op te slaan in een opslagruimte. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Levensmiddelen, planten, dieren of andere bederfelijke of levende zaken.
 • Brandbare, explosieve, corrosieve, giftige of radioactieve stoffen of materialen.
 • Wapens, munitie, vuurwerk of andere illegale of gevaarlijke zaken.
 • Geld, sieraden, waardepapieren of andere kostbare zaken die beter in een kluis bewaard kunnen worden.

Wat Kost Een Opslagruimte Rotterdam Huren?

De kosten van een opslagruimte Rotterdam huren hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • De grootte van de opslagruimte. Hoe groter de opslagruimte, hoe hoger de huurprijs. De grootte van de opslagruimte wordt meestal uitgedrukt in kubieke meters (m3) of vierkante meters (m2).
 • De locatie van de opslaglocatie. Hoe dichter bij het centrum van Rotterdam, hoe duurder de huurprijs. De locatie van de opslaglocatie kan ook invloed hebben op de beschikbaarheid en de wachttijd van de opslagruimtes.
 • De kwaliteit van de opslaglocatie. Hoe beter de faciliteiten, beveiliging en service van de opslaglocatie, hoe hoger de huurprijs. De kwaliteit van de opslaglocatie kan ook bepalen welke extra diensten of voorzieningen er aangeboden worden, zoals transportmiddelen, verhuisdozen of verzekeringen.
 • De duur van de huurperiode. Hoe langer je een opslagruimte huurt, hoe lager de huurprijs per maand. De duur van de huurperiode kan ook invloed hebben op de flexibiliteit en de opzegtermijn van het huurcontract.

Wat Is De Gemiddelde Huur Van Een Opslagruimte In Rotterdam?

De gemiddelde huur van een opslagruimte in Rotterdam is ongeveer € 15 per m3 per maand. Dit betekent dat je voor een opslagruimte van 10 m3 ongeveer € 150 per maand betaalt. Dit is echter slechts een indicatie en kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is daarom verstandig om verschillende aanbieders van opslagruimtes in Rotterdam te vergelijken en offertes aan te vragen voordat je een keuze maakt.

Hoe Kun Je Een Opslagruimte In Rotterdam Huren?

Een opslagruimte in Rotterdam huren is niet moeilijk als je de volgende stappen volgt:

Stap 1: Bepaal je behoefte

Bedenk eerst hoeveel ruimte je nodig hebt om je spullen op te slaan. Dit kun je doen door je spullen te meten, te wegen of te stapelen. Je kunt ook gebruik maken van online tools die je helpen om de juiste grootte te kiezen. Houd ook rekening met hoe vaak je bij je spullen wilt komen en hoe lang je wilt huren.

Stap 2: Vergelijk aanbieders

Zoek vervolgens naar verschillende aanbieders van opslagruimtes in Rotterdam die aan je behoefte voldoen. Je kunt online zoeken naar reviews, ratings of ervaringen van andere klanten. Je kunt ook persoonlijk langs gaan bij de opslaglocaties om ze te bekijken en vragen te stellen. Vraag offertes aan

Als je een aantal aanbieders hebt gevonden die je interessant vindt, kun je offertes aanvragen om de exacte prijs en voorwaarden te weten te komen. Je kunt online een formulier invullen of telefonisch contact opnemen met de aanbieder. Geef duidelijk aan hoeveel ruimte je nodig hebt, hoe lang je wilt huren en of je extra diensten of voorzieningen wilt. Vergelijk de offertes op basis van de prijs, kwaliteit, service en locatie.

Stap 3: Maak een keuze en sluit een contract af

Als je een keuze hebt gemaakt voor een aanbieder, kun je een contract afsluiten om de opslagruimte te huren. Lees het contract goed door en let op de huurprijs, de huurperiode, de opzegtermijn, de borg, de verzekering en de algemene voorwaarden. Zorg dat je alles begrijpt en dat je akkoord gaat met de afspraken. Onderteken het contract en betaal de eerste huur en eventuele borg.

Meest Gestelde Vragen

Is Boxx De Beste Aanbieder Voor Opslagruimtes In Rotterdam?

Boxx is een van de grootste en bekendste aanbieders van opslagruimtes in Nederland. Boxx heeft meerdere locaties in Rotterdam, waar je verschillende soorten opslagruimtes kunt huren, zoals self storage, mobiele opslag, garageboxen of bedrijfsopslag. Boxx staat bekend om zijn goede service, scherpe prijzen en hoge kwaliteit. Boxx biedt ook gratis transportmiddelen aan, zoals busjes of aanhangwagens. Boxx is dus zeker een goede optie als je een opslagruimte in Rotterdam zoekt, maar het is niet per se de beste. Er zijn ook andere aanbieders die vergelijkbare of betere diensten kunnen leveren, afhankelijk van je wensen en budget.

Kun Je Een Opslagruimte In Rotterdam Kopen?

Ja, je kunt ook een opslagruimte in Rotterdam kopen in plaats van huren. Dit kan voordelig zijn als je voor lange tijd of permanent een opslagruimte nodig hebt. Je bent dan eigenaar van de opslagruimte en hoeft geen huur te betalen. Je moet wel rekening houden met de aanschafkosten, de onderhoudskosten, de belastingen en de verzekeringen die bij het kopen van een opslagruimte komen kijken. Ook moet je zelf zorgen voor de beveiliging en het transport van je spullen. Er zijn verschillende websites waar je opslagruimtes te koop kunt vinden in Rotterdam, zoals [Opslagmarkt], [GaragePark] of [Boxcomplex].

Kun Je Wonen In Een Opslagruimte?

Nee, je kunt niet wonen in een opslagruimte. Een opslagruimte is bedoeld om spullen op te slaan, niet om mensen te huisvesten. Een opslagruimte voldoet niet aan de eisen voor bewoning, zoals ventilatie, verwarming, sanitair, elektriciteit en brandveiligheid. Het is ook verboden volgens de wet en het huurcontract om in een opslagruimte te wonen. Als je dit toch doet, loop je het risico om uit de opslagruimte gezet te worden en een boete te krijgen.

Is Mijn Opslagruimte Verzekerd?

Dat hangt af van de aanbieder van de opslagruimte en je eigen inboedelverzekering. Sommige aanbieders van opslagruimtes bieden een basisverzekering aan die je spullen beschermt tegen brand, diefstal of waterschade. Deze verzekering is meestal inbegrepen in de huurprijs of kost een klein bedrag extra per maand.

De dekking van deze verzekering is echter beperkt en geldt alleen voor de opslagruimte zelf, niet voor het transport of de inhoud van je spullen. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere verzekering die meer risico’s en hogere bedragen dekt. Deze verzekering kost meer per maand en moet je apart afsluiten bij de aanbieder of een externe partij. Je kunt ook controleren of je eigen inboedelverzekering geldt voor spullen die buiten je huis zijn opgeslagen.

Dit is niet altijd het geval en hangt af van de voorwaarden van je verzekering. Het is daarom verstandig om je verzekering te raadplegen voordat je een opslagruimte huurt en je spullen te verzekeren tegen mogelijke schade of verlies.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken