Select Page

Bevriezingset

Een bevriezingset is een set van gereedschap die wordt gebruikt bij het aanbrengen van kou om delen van een machine, elektronica of structuren te bevriezen. Het maakt gebruik van koelmiddelen zoals vloeibare stikstof of CO2 of een bevriezingsmassa. Doel is om onderdelen tijdelijk in stand te houden bij montage of onderhoud om schade te voorkomen. […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een bevriezingset is een set van gereedschap die wordt gebruikt bij het aanbrengen van kou om delen van een machine, elektronica of structuren te bevriezen. Het maakt gebruik van koelmiddelen zoals vloeibare stikstof of CO2 of een bevriezingsmassa. Doel is om onderdelen tijdelijk in stand te houden bij montage of onderhoud om schade te voorkomen. Het bevriezen kan ook worden gebruikt bij het verwijderen van vastgeroeste onderdelen, verzegelingen, lassen, lijmverbindingen en coating. Bovendien kan het worden gebruikt om materiaal te bevriezen dat bij lage temperaturen moet worden gesneden. De meeste bevriezingstoepassingen worden uitgevoerd met conventie- of luchtgekoelde units, maar in sommige gevallen wordt het gebruikte materiaal wordt nog dieper bevroren met toepassingen van vloeibare stikstof of andere koelvloeistoffen.

Hoe werkt een bevriezingset?

Een bevriezingsset werkt door kou toe te passen, waardoor onderdelen tijdelijk in stand worden gehouden bij montage of onderhoud. De meeste bevriezingstoepassingen worden uitgevoerd met conventionele of luchtgekoelde units of koelvloeistoffen zoals vloeibare stikstof of CO2. Er wordt een tang, slang of pipe gebruikt om het koelmiddel, meestal vloeibare stikstof, naar het voorwerp te dirigeren waar het bevriezing wordt toegepast. Na het toepassen van het koelmiddel, wordt het voorwerp bevroren, waardoor het mechanische proces effectsief wordt. Nadat de bevroren temperatuur is bereikt, wordt het koelmiddel weggehaald en kan het bevroren voorwerp worden verwerkt of verwijderd.

Kun je een bevriezingset huren?

Ja, je kunt een bevriezingset huren bij veel bedrijven die spullen huren. Je moet er rekening mee houden dat er strenge veiligheidsrichtlijnen gelden voor het huren en het gebruiken van een bevriezingsset. Controleer bij je lokale verhuurder of zij geschikte gereedschapsleningen aanbieden.

Hoe werkt een bevriezingset huren?

Om een bevriezingset te huren, volg je gewoon de stappen die je zou volgen bij het huren van andere gereedschappen. Je maakt eerst een afspraak met de verhuurder, controleer de vereisten aan de bevriezingsset en bepaal of het product afkomstig is van een bekende, betrouwbare leverancier. Je zou de verhuurder ook moeten vragen of zij een training bieden over het gebruik van de bevriezingsset. Vóór het gebruik, dient de bevriezingsset te worden gecontroleerd, gereinigd en worden gecontroleerd of het koelmiddel voldoende is. Ten slotte mag de bevriezingsset alleen worden gebruikt in een goedgekeurde omgeving, met toestemming van de verhuurder en volgens de veiligheidsrichtlijnen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een bevriezingset?

De voordelen van een bevriezingsset zijn: het vermindert de kans op schade bij montage of onderhoud; het verhoogt de precisie van het installeren en afstellen van onderdelen; het kan worden gebruikt om geharde metalen en watervast materiaal te verwijderen; het verbetert de betrouwbaarheid van aanpassingen; en het vermindert de installatietijd. Nadat de bevarging is toegepast, moet het koelmiddel worden verwijderd, anders kunnen er schade aan het product worden aangericht. Bovendien heeft het werken met de bevriezingsset speciale veiligheidsmaatregelen nodig.

Hoe veel kost een bevriezingset huren?

De prijs van het huren van een bevriezingsset ligt ergens tussen de $50 en $200 per dag. Maar deze prijs kan variëren naargelang de leverancier, de kwaliteit van de bevriezingsset en het tijdstip waarop je gaat huren. Je kunt een geavanceerde bevriezingsset huren tegen een hoger tarief. Wees voorbereid op extra kosten voor containers of onderdelen zoals slangen.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken