Select Page

Autohoogwerker

Een autohoogwerker is een uitklapbaar mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om mensen omhoog te tillen naar hoge niveaus. Het wordt veel gebruikt in bou whirlwinds, havenfaciliteiten, stedelijke constructies en faciliteitendevelopment-eenheden. Het bestaat meestal uit een platform dat op de bestuurdercabine rust en dat een beweegbare telescopische mast bevat, waaraan een draaibare arm is bevestigd met […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een autohoogwerker is een uitklapbaar mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om mensen omhoog te tillen naar hoge niveaus. Het wordt veel gebruikt in bou whirlwinds, havenfaciliteiten, stedelijke constructies en faciliteitendevelopment-eenheden. Het bestaat meestal uit een platform dat op de bestuurdercabine rust en dat een beweegbare telescopische mast bevat, waaraan een draaibare arm is bevestigd met een haak of een lier waaraan mensen of ladingen kunnen worden bevestigd en gehesen. Het platform kan automatisch worden ingesteld op verschillende hoogten. Het wordt optioneel geleverd met een beveiligingsheidssysteem dat de arm automatisch stilzet wanneer de limiet wordt overschreden. Autohoogwerker wordt meestal gebruikt voor het werken op plaatsen waar escalatie niet mogelijk is, zoals boven tanks, binnenshuis of op uitdijende bouwconstructies.

Hoe werkt een autohoogwerker?

Een autohoogwerker maakt gebruik van hydraulische cilinders die sterk genoeg zijn om het gewicht te dragen. Wanneer de cilinders worden bediend, wordt de arm die is bevestigd aan de mast verhoogd of verlaagd, waardoor de vork of hefboom aan toeneemt of afneemt. De operator heeft vaak het vermogen om het platform op verschillende hoogtes in te stellen, waardoor hij op nette manier kan werken. Dit betekent dat de operator het platform opzij kan bewegen om een beter uitzicht te krijgen, omhoog kan gaan voor een hoge reach en omlaag kan gaan voor lage reach.

Kun je een autohoogwerker huren?

Ja dat kan. Er zijn verschillende bedrijven die autohoogwerkers verhuren, vooral wanneer je voor een korte termijn wilt werken. Er zijn een aantal bedrijven die verschillende modellen autohoogwerkers verhuren met verschillende specificaties en opties.

Hoe werkt een autohoogwerker huren?

Het huren van een autohoogwerker uit een verhuurbedrijf gaat meestal om het volgende: je huurt een autohoogwerker van het bedrijf en betaalt een maandelijkse huurbetaling, plus extra kosten voor verbruiksartikelen en eventuele reparaties of diensten. Elke transactie krijgt een conformiteitsverklaring en je ontvangt een lijst met het gehuurde materieel. Het bedrijf monitort ook regelmatig het verhuurde materieel op kwaliteit en veiligheid.

Wat zijn de voor- en nadelen van een autohoogwerker?

Voordelen van een autohoogwerker:
-Bespaart veel tijd doordat werkzaamheden gemakkelijker en sneller kunnen worden uitgevoerd.
-Veiligheid wordt verhoogd door veiligheidsfuncties zoals de vergrendeling van de hefbomen en de snelheidsregeling.
-Hoogwerksystemen bieden optimaal comfort door een eenvoudige bediening en het vermogen om op verschillende hoogtes te werken.

Nadelen van een autohoogwerker:
-Hoge inrichting- en onderhoudskosten vanwege het complexe hydraulische systeem.
-Gebruikersveiligheid is afhankelijk van goede voorbereiding en training van gebruikers.
-De meeste autohoogwerkers zijn niet vrijwel beweegbaar.

Hoe veel kost een autohoogwerker huren?

De kosten om een autohoogwerker te huren, variëren aanzienlijk afhankelijk van het type. De huurprijs is meestal gebaseerd op de tijd, de lengte van de huurperiode en de vraag naar de autohoogwerker. Gemiddeld kan elke autohoogwerker huren gemiddeld zo’n 150 euro per dag kosten, maar dit kan variëren van bedrijf tot bedrijf.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken