Select Page

Het gebruik van een DJI Ronin is een geweldige manier om een professioneel ogend productie te maken. Meer en meer filmmakers maken gebruik van dit stijlvolle, op balans gehouden stabiliserend systeem. Maar hoe weet je welke tips je kunt gebruiken om het meeste uit je Ronin te halen? Met behulp van de tips in dit artikel kun je ervoor zorgen dat je vol vertrouwen is voor je volgende productie. Wil je eerst testen voordat je koopt? Bekijk dan alle mogelijkheden om een DJ Ronin te huren in Nederland.

Gebruik een gewatteerde draagtas

Het vervoeren van de DJI Ronin kan een uitdaging zijn, maar er is geen reden om het risico te lopen dat je apparaat stuk gaat. Er zijn veel speciale draagtassen verkrijgbaar die je Ronin gewatteerd kunt bewaren. Ze zijn gevoerd met de juiste soorten zachte stoffen om ervoor te zorgen dat je apparatuur op de juiste manier wordt beschermd tijdens het vervoeren.

Gebruik de app om meer controle te krijgen

De DJI Ronin App is beschikbaar voor mobiele apparaten. Met deze app krijg je toegang tot meer gevorderde functies waarmee je de Ronin meer controle kunt geven. Met de app kun je bijvoorbeeld het pan-en tilt-verloop regelen, de sensoren instellen en zelfs de afstand van afstandbediening gebruiken om te communiceren met de Ronin.

Gebruik het breedbeeldmodus

Een unieke functie van de DJI Ronin is de breedbeeldmodus. Dit geeft je beelden een breder perspectief, waardoor het mogelijk is om meer details te tonen. Het toont de actie op een bijna 3D-manier, wat betekent dat kijkers meer betrokken raken bij de actie.

Gebruik een monitor

Een externe monitor tillen je ervaring met de DJI Ronin naar een hoger niveau. Met een externe monitor kun je optiren kijken wat er precies op beeld wordt vertoont. Het geeft je ook de mogelijkheid om precies te zien wat er in het nauwste kader toe wordt.

Gebruik contante verlichting

Verminder de schaduwen die de DJI Ronin produceert door gebruik te maken van contante verlichting. Contante verlichting verspreidt het licht gelijkmatig, waardoor de schaduwen die geproduceerd worden door het Ronin-systeem vermindert. Dit betekent dat je minder moet retoucheren wanneer je professionele videootjes produceert.

Conclusie

Er zijn veel tips voor het gebruik van de DJI Ronin, waarmee je de beste resultaten kunt boeken. Of je nu een beginner of een ervaren professional bent, het gebruik van deze tips kan ervoor zorgen dat je meer controle hebt over je foto’s en videobeelden. Van het gebruik van een gewatteerde draagtas tot het gebruik van contante verlichting, er zijn belangrijke lessen te leren als je de beste producten wenst. Wanneer je de DJI Ronin vaak gebruik, is het zeker de moeite waard om deze tips in de gaten te houden. Denk je erover om een DJI Ronin te huren? Neem een kijkje in de gids over tech huren om de mogelijkheden te bekijken.

Bert te Wierik