Select Page

Aluminium rolsteiger

Een aluminium rolsteiger is een steiger die wordt gebruikt om werk op hoogte veilig en gemakkelijk uit te voeren. Het maakt gebruik van aluminium behuizingen met vaste of verstelbare pootjes om een veilige steiger van ongeveer 5 m hoog te vormen. Het heeft een rij van instelbare stappen, waarmee de gebruiker zelf kan bepalen hoe […]

Scherpste huurdeals

★★★★

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

3,89

Vanaf prijs per maand

R

Alle huurbedrijven bij elkaar

R
Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken
R
Profiteer van de scherpste prijzen
★★★★:

Landelijke dekking

Gewaardeerd met klantcijfer van 8,7

650.000 stuks geschikte en veilige machines

8,4/10

Een aluminium rolsteiger is een steiger die wordt gebruikt om werk op hoogte veilig en gemakkelijk uit te voeren. Het maakt gebruik van aluminium behuizingen met vaste of verstelbare pootjes om een veilige steiger van ongeveer 5 m hoog te vormen. Het heeft een rij van instelbare stappen, waarmee de gebruiker zelf kan bepalen hoe hoog de steiger moet worden. Bovendien heeft de steiger veel verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een kooilaag, een geïntegreerde releasehendel en een extra gesloten trapleuning, die een bekwame werker veiligheid bieden. Aluminium rolsteigers worden gebruikt in vele soorten werk, van schilderwerk, elektrische installaties, decoraties en noem maar op.

Hoe werkt een aluminium rolsteiger?

Een aluminium rolsteiger werkt door middel van een platform dat wordt ondersteund door twee of meer verticale stutten of pootjes die aan de onderzijde van het platform bevestigd zijn. De meeste aluminium rollensteigers worden geleverd met instelbare poten, waarmee de gebruiker de werkruimte inlopend aan de hoogte kan aanpassen. Deze poten kunnen worden geplaatst aan de voor- en achterzijde van de steiger, of het nu een statief model of een zelfrijdende versie betreft. De stutten zijn in hoogte verstelbaar, zodat er meerdere hoogtes verkregen kunnen worden voor het werken op verschillende hoogtes. Begroeide oppervlakken en binnenruimtes die moeilijker te bereiken zijn, kunnen worden bereikt met de aluminium rolsteiger.

Kun je een aluminium rolsteiger huren?

Ja, je kunt een aluminium rolsteiger huren. Er zijn een paar verschillende manieren om een aluminium rolsteiger te huren, waaronder via online verhuurdiensten, of je kunt naar lokale verhuurbedrijven gaan om er een te krijgen. De huurprijs van een aluminium rolsteiger hangt af van de grootte en het type steiger dat je nodig hebt, dus je kunt opslaan door het juiste type steiger te kiezen voor jouw specifieke project.

Hoe werkt een aluminium rolsteiger huren?

Het huren van een aluminium rolsteiger is erg eenvoudig. U kiest een verhuurbedrijf dat aluminium rolsteigers verhuurt, bekijkt hun website en selecteert de steiger die u wilt huren. U betaalt daarna de huursom online, waarna u ofwel een contactpersoon kunt bellen om de steiger op te halen, of de steiger thuis kunt laten leveren. Afhankelijk van de verhuurder heeft u vervolgens een periode van een paar dagen tot een paar maanden om de steiger te huren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een aluminium rolsteiger?

Voordelen van een aluminium rolsteiger zijn onder meer het lichte gewicht en de verstelbare pootjes, waardoor het gemakkelijk is om de steiger te verplaatsen en aan te passen aan verschillende situaties. Bovendien heeft de steiger veel verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een kooilaag, een geïntegreerde vrijgavehendel en een extra gesloten trapleuning, die een bekwame werker veiligheid bieden.Nadelen van aluminium rolsteigers zijn onder andere dat ze niet altijd geschikt zijn voor gebruik in buitenomgevingen, waardoor ze slechts beperkt inzetbaar zijn, en dat ze vaak duurder zijn dan traditionele steigers die worden gemaakt van staal of hout.

Hoe veel kost een aluminium rolsteiger huren?

De prijs van het huren van een aluminium rolsteiger kan varieren, afhankelijk van verschillende factoren zoals grootte, type, merk en gewenste levertijd. Gemiddeld gaat het om een huurprijs tussen de €50 en €100 per dag. Daarnaast kunnen er extra kosten komen kijken voor de levering en installatie van de steiger en voor eventuele benodigde onderdelen of accessoires.

Bert te Wierik

Aanbod vergelijken?

Met de informatie & vergelijking van Perdirecthuren.nl ben je zeker van een passende en goedkoopste huurdeal.

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Perdirecthuren.nl kun je verschillende huurmogelijkheden bekijken en vergelijken